Sri Lanka (9) Ziek in bed!

Het opstaan in Sigiriya verliep voor mij minder vlot dan verwacht. Ik had goed geslapen, maar voelde me niet zo lekker en had helemaal geen eetlust. Natuurlijk stond er een groot ontbijt op ons te wachten met veel rijst en veel kokosnoot! Zelf door het typen van “kokosnoot” doet mijn buikje pijn. Je moet weten dat ik dit 4 maand na onze reis schrijf! In ieder geval was het tijd voor een lange busrit richting Kandy, een van de grootste steden van het land. Ik voelde me echt niet zo goed, kreeg geen hap binnen en wist niet hoe dat kwam. In Kandy was het super super druk, overal auto’s en mensen en kraampjes en … . We kregen er ook de eerste regen op ons hoofd en dat maakte mijn misselijkheid niet echt beter. 🙂 We besloten om de bus te nemen naar ons hotel dat 20 minuten uit het centrum lag. Een lieve man in het treinstation schreef het juiste adres op mijn hand zodat we konden vragen aan de bussen welke bus we moesten nemen.

IMG_8124[1]

Veel foto’s van dit stukje van onze reis hebben we niet aangezien ik meestal de foto’s nam en ik niet echt in de stemming was. Na een hele misselijke busrit kwamen we gelukkig aan in ons hotel waar ik snel op het bed ging liggen. Toen de eigenaar wat meer info kwam geven, hing ik al boven het toilet. De lieve man bracht me wat water met citroen, maar echt helpen deed het niet. Een uur later zei Jarno “Schat ik voel me ook niet zo goed” en ja hoor, ook Jarno hing boven het toilet. Een super romantische nacht ging voorbij waarbij we elkaar afwisselden in de badkamer en elkaars voorhoofd afkoelden met een koud washandje. Dit was niet goed! Misselijkheid, overgeven en koorts zijn symptomen van veel, maar ook van malaria. We wisten niet of we echt koorts hadden dus kochten we in de plaatselijke buurtwinkel een thermometer. Oef, dat zag er best oké uit, waarschijnlijk hadden we een kleine voedselvergiftiging opgedaan! Om even terug te komen op de kokosnoot: sindsdien leggen we beiden de link met ziek zijn en kunnen we geen kokosnoot meer zien, al denk ik eigenlijk dat het eerder aan een broodje met kip lag dat veel te lang in de zon had gelegen.

Die dag besloten we om gewoon op ons hotel te blijven en wat uit te zieken. Het had een klein zwembadje en lag midden in de jungle. Het was eigenlijk echt een super leuke locatie! Kandy hebben we dus niet bezocht, maar als je het wel wilt doen, maar toch wilt slapen op een rustige plaats dan is dit de ideale oplossing! Jammer genoeg vind ik het hotel niet direct terug maar als ik het tegenkom dan maak ik zeker een link! Found it! Dit was ons heerlijk hotel!

REISTIP: Begin nooit te panikeren als je ziek bent. Kijk wat je hebt meegebracht van thuis en kijk hoe je geholpen kan worden ter plaatse. Hou het gewoon goed in de gaten en dan is er geen enkele reden tot paniek! Oh ja, ziek ook gewoon even uit dan, kan je er nadien weer volledig voor gaan!

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *