Sri Lanka (8) Little Lion Rock

We kwamen pas laat toe in Sigiriya, het was al donker en rustig op straat. Die nacht verbleven we in Sadewa Holliday Inn. Dit is echt een leuke guest house! Sadewa en zijn vrouw zijn een ontzettend warm stel dat er alles aan doet om hun gasten in de watten te leggen. We zaten gezellig aan tafel met twee andere koppels en besloten om de rice & curry (typisch Sri Lanka) uit te testen! We kregen rijst en ik denk een stuk of acht verschillende curries. Het was echt heel lekker, maar een beetje veel en in Sri Lanka verwachten ze meestal dat je bordje mooi leeg gegeten is. 🙂 We hebben nadien zeker nog twee uur gepraat met Sadewa en zijn vrouw buiten op het terras! Nadien kropen we moe, maar voldaan onder onze dekentjes!

REISTIP: Reizen met de bus is mogelijk ’s avonds, maar het is toch gemakkelijker om het overdag te doen!

IMG_8116[1]IMG_8178[1]


Little Lion Rock

IMG_7716[1]
De bekendste rots in Sri Lanka is de Lion Rock. Deze prachtige massieve berg kan je al van ver zien staan en wordt het 8ste wereldwonder genoemd. De inkomprijs voor het beklimmen van deze rots is wel erg hoog (+- €25) en op TripAdvisor zagen we dat er ook een rustiger, maar even mooi alternatief is: Pidurangala Rock. Na veel getwijfel besloten we om voor dit alternatief te gaan en we hebben goed gekozen denk ik! Wat een prachtige, avontuurlijk en rustige wandeling! Het is een heel eenvoudig pad en mits wat klimwerk kom je gemakkelijk boven op de rots waar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei en ook de Lion Rock kan je zien schitteren. Boven op de berg is er veel wind, maar koud is het zeker niet, dat is het eigenlijk nooit in Sri Lanka. We namen trouwens de tuktuk naar deze plek want met het openbaar vervoer was het niet echt gemakkelijk.

IMG_8123[1]

Na onze rotsbeklimming gingen we naar een kleine tempel in de buurt, aangeraden door onze tuktukchauffeur. Jammer genoeg vind ik deze tempel niet meer terug,  maar de foto’s hieronder kan je indien nodig tonen aan je hoteleigenaar! Je hebt er een prachtig uitkijkpunt en je kan kijken tot aan de Lion Rock in de verte!

REISTIP: Kijk niet enkel naar de grote toeristische attracties, maar ga af en toe ook op zoek naar verborgen schatten.

IMG_8120[1]IMG_7709[1]

 

IMG_8119[1]IMG_7715[1]

 

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *