Sri Lanka (5) De oude koningsstad

De oude koningsstad Anuradhapura

We namen ‘s morgens onze zakken om te voet naar een ander hotel te gaan dat een paar straten verder lag. City Resort was een modern hotel dat een budgetroom had om U tegen te zeggen. Heel groot met een mooie badkamer en een groot bed. Wegens geen airco sliepen we wel in het kleinere bedje onder de “fan”. We mochten onze valiezen afzetten en vroegen wat meer uitleg over de oude koningsstad Anuradhapura die we zouden bezoeken die dag. Gelukkig vertelde onze hotelmanager dat er een betalend en gratis gedeelte was en dat we met de fiets perfect het gratis gedeelte konden bezoeken. Eens fietsen langs de linkerkant van de baan leek me wel leuk en we kregen dan ook twee mooie roze fietsen. Na veel stress bij Jarno en veel plezier bij mij omdat ik het verkeer niet goed snapte, kwamen we aan bij de eerste tempel. De Sri Maha Bodhi is de heiligste boom van het eiland, hij zou ontstaan zijn uit een twijgje van de boom waaronder Boeda verlichting vond. De semi-grote boom wordt beschermd door wachters in mooie uniformen en ondersteund door gouden pilaren. Er heerst een soort magie rond het heiligdom, mensen zingen, bidden, leggen bloemen neer en eren de oude natuur kanjer.

REISTIP: Vele reisgidsen zeggen dat je in het wit gekleed moet zijn voor Anuradhapura. Je mag gerust gekleurde kledij aanhebben, maar zorg wel dat je je schouders kan bedekken en dat je geen kort shortje/jurkje aan hebt!

REISTIP: Met de fiets deze oude koningsstad bezoeken is een echte aanrader! Het gratis gedeelte zoek ik nog even op en voeg ik later toe aan deze blogpost!

.IMG_8097[1]

Aapjes!

Toen we wat verder liepen, kwamen we de eerste wilde aapjes tegen. Mijn dag was goed! Wat waren ze grappig en schattig en wat wou ik er graag eentje van dichtbij zien. Ik was helemaal in de wolken en dol enthousiast. Jarno had het, na een 30 tal foto’s en veel commentaar van mij, al een beetje gezien, maar ik bleef ontzettend gelukkig bij het zien van die gekke beestjes. We liepen te voet verder en pauzeerden wat op de resten van wat ooit een tempel moet geweest zijn. Vervolgens gingen we door naar de grootste Dagoba die we zouden zien in Sri Lanka. Het witte massieve gebouw rees hoog boven de grond en de zon weerkaatste het licht in onze ogen. Het duurde een kwartier voor we helemaal rond waren. Ondertussen had Jarno ook wat mango’s voor mij versierd die ik met veel plezier aan het oppeuzelen was tot we weer bij de aapjes kwamen. “Oh liefje kijk!” 1-2-3 en mijn mango’s werden uit mijn handen gerukt door een grote aap! Daar lagen ze op de grond en Jarno maar lachen. 🙂

REISTIP: De aapjes zijn ontzettend schattig, maar kom niet te dicht want deze beestjes durven soms wat agressief uit de hoek te komen!

IMG_7623[1]IMG_8102[1]

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *