Sri Lanka (3) “Welcome to Negombo Beach”

Vroege ochtend op het strand van Negombo

Toen we buitenkwamen, werden we overdonderd door de hitte en gingen we opzoek naar vervoer richting ons hotel waar we onze grote trekrugzakken zouden afzetten. We namen een taxi en keken  met grote ogen door het raampje. Aangekomen aan het hotel werden we hartelijk verwelkomt door Gerry. We zouden te voet naar het strand van Negombo lopen, maar dat bleek toch even niet zo’n praktisch idee. De taxi zette ons af “Welcome to Negombo Beach”.

straathond

SONY DSC

Vroeg in de ochtend was het strand nog behoorlijk vuil en met een bang hartje liepen we langs de vele straathonden. Al gauw hadden we door dat deze beestjes de vriendelijkheid zelve waren. We liepen wat rond en Jarno besefte al snel dat het veel te heet was voor een trui en een lange broek. Puffend op een boomstammetje werden we aangesproken door een schattig klein vrouwtje.

Where are you from? Welcome to Sri Lanka! You want thee?

Zo’n verwelkoming hadden we nog nooit gekregen! Ik keek even naar Jarno die bevestigend knikte en we besloten om mee te gaan met haar. Net na het strand lag een krottenwijkje en één van de ‘huisjes’ was van haar. Het had de grootte van een klein tuinhuis met een golfplaten dak. We
kregen een theetje, we stelden ons voor en zij vertelde over haar situatie, heel gezellig! Na een tijdje vroeg het lieve vrouwtje of we niet wat geld hadden voor haar. Wat konden we anders doen dan haar wat geld geven. Een beetje overdonderd liepen we terug op het strand. We besloten om eens een kijkje te gaan nemen in de straten van Negombo en om richting het centrum van het vissersstadje te wandelen.

“Take a picture: nice fish you see, octupus!”

Jarno op het strand van NegomboPlots liep een vriendelijke man naast ons. Hij vroeg hoe het met ons ging en vertelde in geuren en kleuren wie hij was. Hij moest dezelfde richting uit als wij, althans dat dachten we. Niet veel later stonden we op de vissersmarkt, de man was namelijk zelf een echte visser. Alle gekleurde vissen lagen prachtig te drogen op kokosnootmatten op het strand. Heel mooi. De man vertelde welke vissen er allemaal waren en we moesten van hem ook zeker van elke vis een mooie foto trekken. Zo gezegd zo gedaan. “Take a picture, nice fish you see, octupus. Look little fish, really shiny, you sir, Take a picture.”. Na 20 echte foto’s en 50 zogezegde foto’s kwamen we op de plaats waar de vissen verkocht werden. Een grote hal overdekt door doeken hoog in de lucht en vis, heel veel vis. Grote vissen, kleine vissen, vissen met kop, vissen zonder kop, octopussen, rode vissen, blauwe vissen, … . Het was er een drukte van jewelste.

Onze ‘gids’ (we hadden hem al door) liep verder en nam ons mee naar de Dutch Canals, een vies kanaaltje waar vroeger het kaneel werd op vervoerd, de hoofdkerk, het centrum van het stad en vervolgens een caféetje. Daar trakteerde we hem op een drankje en ontvingen we “Good Karma”. “Did you liked it? It was nice wasn’t it? You have a lot of pictures. You happy, me happy is Good Karma!”. Ja we hadden het weer zitten, alle geluk dat we toch de goede karma hadden! De local had waarschijnlijk al lang door dat het onze eerste dag was – aangezien de meeste toeristen de eerste nacht overnachten in Negombo – en zag het als het uitverkoren moment om een centje bij te verdienen.

IMG_8087[1]IMG_8088[1]IMG_8086[1]

Palms Villa

We hadden genoeg avonturen beleefd in 1 dag (dat alles voor de middag gezien we al om 5u aankwamen) en we wouden echt gewoon naar ons hotelletje, Palms Villa. We werden verwelkomt door Gerry, een Engelsman die 10 jaar terug verhuisde naar Sri Lanka. Hij kent perfect de Europese standaarden en zijn hotel was dan ook top. Een mooie propere kamer, een zwembad, een pooltafel, heerlijk eten enzovoort. We werden in de watten gelegd door hem en zijn doof-stomme collega en we vielen al snel met een zucht in slaap aan het plonsbad. Na een heerlijke maaltijd (kip met citroensaus) kropen we onder de lakens, napratend over deze boeiende, maar vermoeiende dag. De volgende ochtend zouden we al een lange reis maken want Gerry had ons overtuigd om eerst recht naar Anuradhapura te gaan in plaats van de omgekeerde richting te nemen. Zo gezegd zo gedaan.

IMG_7589[1]

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *