Sri Lanka (2) Trekrugzak, lelijke teenslippers en pikant eten

Maandag 7 september, off we go!

We hadden er niets beter op gevonden om, de dagen voor het vertrek van onze eerste grote reis, naar een festival te gaan. Eens goed dansen, feesten, drinken en niet slapen zou ons goed doen, althans dat dachten we. Gelukkig en met een beetje protest van Jarno, besloten we om zaterdagnacht al naar huis te gaan zodat we zondag nog de hele voormiddag hadden om dag te zeggen tegen iedereen. Zo gezegd zo gedaan, van moemoe en meme naar de papa’s en de mama’s. Standaard word ik wat hyper voor ik op reis vertrek en dat was deze keer niet anders!

Heel vroeg uit de veren, trekrugzak op de rug, lelijke teenslippers voor mij (omdat ik dacht dat het praktisch zou zijn), wat zenuwen bij Jarno en hop ons avontuur begon. Met de trein naar de luchthaven waar we met Jet-Airways van Brussel naar Mumbai en van Mumbai naar Colombo zouden vliegen. Dertien uur in de lucht! Aangekomen in Mumbai genoot ik van mijn eerste (té pikante) Aziatische maaltijd terwijl we bewonderend rondkeken naar de disney-achtige luchthaven.

In Colombo kwamen we aan om 5 uur in de ochtend. Het was even zoeken naar onze bagage en vooral naar de juiste uitgang van de luchthaven. Ons visum werd goedgekeurd zonder veel gemor en we besloten om toch maar geen wasmachine, frigo of computer te kopen. Blijkbaar is het de gewoonte in Sri Lanka om op de luchthaven je volledige uitzet in te slaan!

REISTIP: Zorg voor warme kledij op het vliegtuig want brrr die airco kan heel koud staan! Maar maak geen fouten zoals Jarno die aankwam in 35 graden met een lange broek! Ik ging voor een lang kleed met een jeansvestje, maar had toch graag een warme trui extra gehad!

IMG_7581[1]

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *