Sri Lanka (11) Avontuur in Ella

Little Adams Peak

De volgende ochtend stonden we om 5 uur ’s morgens op om Little Adams Peak te beklimmen. Alweer een verborgen parel die nog niet iedereen kent! Als je zoals ons, de zonsopgang wilt bewonderen, moet je wel eens vroeg uit de veren, maar dat is het helemaal waard! De route is super eenvoudig. Indien gewenst, kan je steeds overdag al eens op verkenning gaan. Met onze zaklamp op het hoofd en begeleidt door een lieve straathond liepen we de korte maar stevige wandeling naar boven. We gingen aan een veel te hoog tempo gezien de nacht langzaamaan verdween en we de zonsopgang niet wouden missen! šŸ™‚ Het was echt prachtig! Boven op de berg met de hond naast ons keken we naar de mooie zonsopgang boven op de berg! Je hebt er een fantastisch uitzicht en je zou tot aan de zee kunnen kijken! Het is echt adembenemend mooi. Rechts van je zie je de Ella Rock die we die middag nog zouden beklimmen met het prachtige licht van de ochtendzon. (zie foto met hond)

IMG_7788[1]


IMG_8130[1]

IMG_7792[1]

IMG_8132[1]IMG_8129[1]

 

REISTIP: Sommige mensen zouden schrik hebben om ’s nachts op stap te gaan, maar ik heb me steeds super veilig gevoeld in Sri Lanka! Het is echt een makkelijke wandeling en af en toe moet je toch eens je grenzen verleggen, niet?

 

Theetjes drinken boven op de berg

Gezien we zo vroeg uit de veren waren, hadden we een lange dag en dus een drukke planning! We stapten tussen de theeplantages van Little Adams Peak naar de Halpewatte Tea Factory! Dat is een flinke wandeling, als je wat minder sportief bent dan neem je best de tuktuk. Deze theefabriek is nog steeds in werking en is zeker het bezoeken waard. Je leert er stap voor stap hoe thee wordt gemaakt. Wij vonden het echt een super leerrijke ervaring en een mooie rondleiding!

Weet je wat, we beklimmen nog een berg

Na een kleine lunch in Ella vertrokken we op onze laatste wandeling van de dag! Hoogtijd om die Ella Rock te beklimmen. De wandeling duurt redelijk lang, maar is echt de moeite! Je hoeft helemaal geen gids als je onderstaandĀ plannetje van op TripAdvisor volgt.

Knipsel

 

 

 

 

 

 

 

 

De mooie wandeltocht vertrekt over de sporen. Over de sporen? Whaat dat is super gevaarlijk! Niet in Sri Lanka! Ik vertelde je al dat de trein in Sri Lanka heel traag rijdt, hierdoor kan je heel gemakkelijk de trein horen aankomen. Alle bewoners, kinderen inclusief, gebruiken de sporen om van het ene dorp naar het andere te wandelen. Voor ons was het heel bijzonder en heel erg leuk om over de sporen te wandelen. Af en toe passeerden we een koe of een schoolkindje mooi in uniform. De wandeling gaat door via een waterval, naar de theeplantages, het bos in tot je op een fantastisch uitzichtpunt komt!

REISTIP: Geloof in jezelf en in je capaciteiten. Een lange wandeling zonder gids? Nou dat kan je zeker en vast! Op de sporen lopen te gevaarlijk? Ga af en toe eens buiten je gekende grenzen!

IMG_8136[1]
Nee, het is niet de berg, het is de waterval!
IMG_8133[1] IMG_7757[1]

Zwemmen in een waterval

Die avond namen we nog de bus richting deĀ Ravana Ella Water Falls! We klommen met een oudere man tot helemaal boven aan de waterval, uiteraard mits wat fooi, en daar nam ik een frisse duik terwijl het water naar beneden stortte. Het was er heel mooi, maar wel erg koud! De jongeren die er aan het spelen waren, vertelde ons dat we wel moesten opletten als het begon te regenen want dan kon er plots veel meer water naar beneden komen wat gevaarlijk kon zijn! En wat had je anders gedacht, plots begon het te regenen! Samen met de jongens klommen we snel naar beneden zodat we zeker niet in de problemen kwamen. Het was wel een super leuke ervaring en ook echt leuk om zo hoog te klimmen op een waterval!

REISTIP: Luister steeds naar wat de lokale bevolking te vertellen heeft. Ze weten meestal heel goed wat een slim idee is en wat niet en waar je voor moet oppassen!

IMG_7771[1]

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *