Sri Lanka (10) Prachtige treinrit richting Ella

Na het uitzieken waren we klaar om terug naar Kandy te trekken waar we de trein zouden nemen richting het prachtige Ella. Deze treinrit wordt door velen aangeraden maar duurt wel 6 tot 7 uur. Een oude, blauwe, Engelse trein uit de koloniale tijd nam ons mee naar de bergen over de prachtig groene theevelden. De trein rijdt zo’n 35km per uur waardoor velen door het raam hangen en je kan genieten van een prachtig uitzicht.

Door onze drukke planning zijn we niet gestopt in Nuwara Eliya. Toen we daar aankwamen met de trein was het er mistig en het regende. We besloten om nog een paar uur te slijten op onze sprookjestrein en door te reizen naar Ella. Tijdens de rit tussen de locals, monniken, kinderen, toeristen enzovoort kwamen er af en toe locals langs met thee of iets om te eten. In de wagon naast ons zaten jongeren met trommels en tamboerijnen te zingen in een taal die ik niet verstond, maar met een fantastische levensvreugde! Het was echt de moeite waard om de trein te nemen!

REISTIP: Ga echt een kijkje nemen in het hooggebergte en neem daarvoor de trein! Veel reisgidsen maken reclame voor de eerste klasse zitjes, maar in de meeste treinen zijn deze niet aanwezig en het is al even prachtig om gewoon uit je raampje te kijken in tweede klasse! Zo zit je ook niet enkel tussen de toeristen! De treinreis is traag, maar prachtig! Als je op reis bent, heb je tijd! Geniet er dan ook af en toe van om eens niets te doen!

IMG_8183[1]IMG_7755[1]IMG_8128[1]

Ella

We kwamen in de avond aan in Ella. Het is een dorpje hoog in de bergen dat een echte toeristische trekplek geworden is. Alle huisjes verhuren wel een kamer en je komt evenveel Europeanen tegen als Sri Lankanen. Het geeft een raar gevoel, maar het is ook wel eens leuk voor een paar dagen. Ook de bars en restaurants zijn veel meer Westers te noemen dan in andere delen van het land. Wij aten bijvoorbeeld in het Chill cafe dat een super gezellige sfeer had en ook echt lekker, vaak Westers, eten.

We sliepen in een guest house waar de zoon ons met veel warmte verwelkomde. Hij was geneeskunde aan het studeren en had een examen de volgende dag. Toch mochten we hem alles vragen en was hij steeds ter beschikking voor ons. Uiteraard wensten we hem een super examen en lieten we hem rustig verder studeren zonder te storen!

Ella is echt een plekje dat je moet bezoeken als je in Sri Lanka bent. Het hooggebergte is helemaal anders dan de andere delen in het land en het geeft een mooie afwisseling aan je vakantie. Het is er ook iets kouder, wat heerlijk is, maar je loopt nog steeds in volle zomerkledij rond.

REISTIP: Geef je maag en je spijsverteringsstelsel af en toe wat rust door wat meer westers te eten. Eet zeker niet elke dag rijst of je komt in de problemen! 🙂

 

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *