Update: 40 dagen zonder vlees

food-vegetables-meal-breakfastWeten jullie nog toen ik vertelde dat ik mee zou doen met 40 dagen zonder vlees? Die 40 dagen zijn nog lang niet op, maar we zitten wel over de helft en dat betekent een kleine update!

Oepsie, betrapt

Vandaag zijn we dag 21 van de 40 dagen zonder vlees en ik moet zeggen, het bevalt me echt wel om even geen vlees te eten, of toch bijna geen vlees. Ja, ik moet wat bekennen… Ik heb ondertussen al drie keer vlees gegeten. Op dag 4 ging het al mis. Jarno had een stoofvlees met friet avond georganiseerd. Hij had er zoveel tijd in gestoken dat ik het wat jammer vond om net dan te zeggen dat ik geen vlees at. Ook op dag 4 ging het mis. Rarara wat stond er op het Vandammeweekend op de menu? Stoofvlees met frietjes of frikandellen zonder vegetarisch alternatief!

Nadien stopte ik echt met vlees eten. Toch ging het op dag 18 weer mis. Loes en ik liepen door de winkel waar er allerlei proevertjes waren. Toen we langs het fruit liepen beseften we plots dat we allebei (echt helemaal onbewust ^^) een salamiworstje in onze mond hadden gestoken! De slappelach volgde al snel!

Of ik het mis, ach nee

Eigenlijk is iedereen thuis heel positief over ons vegetarisch projectje! 🙂 Op voorhand kenden we niet zoveel vegetarische gerechtjes, maar met een beetje inspanning eten we nu super lekkere en nieuwe dingen! Het is echt smullen. Die 40 dagen zonder vlees hebben ook een positief effect op mijn lijn en dat is ook wel fijn! Na mijn stage bij Ketnet was ik echt wat verdikt en pas nu lukt het om terug van die kilo’s af te geraken. Het voelt toch goed als je lekker in je vel zit!

Geen vleesvervangers voor mij

Ik weet nu ook dat ik echt geen fan ben van vleesvervangers. Ik heb het dan over veggiburgers, falafel, tofu, … . Ik vind het gewoon echt niet lekker, het is zo droog en eentonig. Geef mij maar echte veggigerechtjes boordevol groenten!

Eet jij soms vegetarisch en ken je nog een lekker recept?

 

Liefs,

Febe

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *