Waarom sporten in groep veel leuker is

Als ik weer eens beslis om meer te gaan lopen dan hou ik het twee weken vol en vervolgens begin ik allerlei smoesjes te verzinnen waarom ik toch maar beter niet ga lopen.
Het is te koud buiten, ik heb wat last van mijn maag, ik heb het zo druk met andere dingen, mijn gsm is plat dus ik heb geen muziek om naar te luisteren, enz.
Flauwe smoesjes waardoor ik thuis in de zetel blijf hangen. Daarom is het veel leuker en beter om in groep te sporten! Lees verder en ga er weer met volle moed tegenaan!

SONY DSC

De oplossing: sporten in groep!

Sporten in groep is voor al die smoesjes dé ideale oplossing. Ik ben alvast begonnen met Zumba, bbb, funrobics en badminton! Dat lijkt misschien veel, maar de Zumba, bbb en funrobics vallen gewoon direct na elkaar, lekker praktisch! Ik geef je tien goede redenen waarom je beter in groep sport!

  1. Als die oude dame kan schudden met haar kont tijdens de Zumba, dan moet jij dat zeker kunnen!
  2. Sporten afzeggen zal moeilijk gaan als je vriendin staat te wachten aan de sporthal!
  3. Gedaan met jezelf smoesjes te verkopen. Stappen tijdens het lopen en tegen jezelf zeggen “dit is niet gebeurd” , dat lukt niet meer als er iemand naast je loopt!
  4. Je ontmoet leuke nieuwe mensen, voor de singles misschien wel een sportieve man met een strakke kont!
  5. Je hoeft niet tegen jezelf te zeggen “komaan, nog 1 rondje”. Dat doet de bbb leerkracht wel voor jou, nog 5, nog 4, komaan nog tien, je kan het!
  6. Je hoeft geen bewijzen op Facebook te posten dat je gesport hebt, je vrienden waren er gewoon lekker bij.
  7. Gedaan met tegen jezelf te praten omdat je helemaal alleen in het bos loopt. Gezellig bijpraten tijdens de les funrobics (maar niet te luid) is veel leuker!
  8. Rondjes in je dorp lopen is gratis, maar bbb lessen zijn dat niet. Een reden te meer om er volop gebruik van te maken!
  9. Je hoeft je niet te schamen als je helemaal buiten de maat met je armen staat de zwaaien. Dat meisje naast je, achter je en voor je kan het ook niet meteen.
  10. Na de keiharde sportles hebben jij en je vriendinnen wel wat ontspanning verdiend. Ideaal om samen gezellig iets te drinken en wat na te praten.

Dus ladies, geen gemor en geen uitstelgedrag meer! Hoogtijd om je in wat groepslessen in te schrijven er helemaal voor te gaan!

You can do it! Nog 8, nog 7, nog 6, nog 5, kunnen we er nog tien? Komaan, natuurlijk! Nog 10, nog 9, …

Liefs!

Febe

Deel deze post!
Share on Facebook5Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *