5 praktische tips voor een kleine tuin

Vandaag de dag zijn huizen super duur geworden, huizen met grote tuinen zijn dat nog meer. Ik zou zelf ook het liefst een grote tuin hebben, maar wat als dat niet altijd mogelijk is?

5 tips om het beste uit je kleine tuin te halen

1. Werk in de hoogte

Heb je niet veel oppervlakte tuin, maak dan zeker gebruik van verschillende niveau’s!  Deze leuke tuinrekjes zijn daar een mooi voorbeeld van. Heb je geen plaats voor je basilicum of tijm op de grond? Hang ze dan aan je tuinhek! Je tuin oogt meteen ook een heel stuk groener.

tuin rekjes

2. Maak het niet te druk

Heb je maar een paar vierkante meter, prop je tuintje dan niet vol met grote planten, bomen of beeldjes. Als je het minimalistisch houdt dan oogt je tuin veel groter. De betonnen ondergrond maakt deze tuin super modern. Heb je het liever wat natuurlijker? Kies dan voor gras of een houten ondergrond.

tuintje strak

3. Verdeel je tuin in verschillende gezellige hoekjes

Zorg dat je een tafeltje hebt om aan te eten, maar maak ook ander leuke hoekjes. Kies voor jezelf bijvoorbeeld een plekje uit waar je rustig in de zon een boek kan lezen. Een plekje voor je kruiden en een plekje met wat water zijn ook altijd leuk. Op die manier heb je het gevoel dat er steeds wat nieuws te ontdekken is in je tuin.

 

verschillende delen tuin

4. Maak je tuin extra gezellig met leuke lichtjes

Mooie verlichting zorgt dat je tuintje super gezellig wordt. Overdrijf natuurlijk niet met al die lichtjes, maar hou het strak en stijlvol!

lichtjes tuintuinlicht

5. Maak van je woonkamer en tuin 1 geheel

Het is altijd een goed idee om je tuin en je woonkamer mooi in elkaar te laten voortvloeien. Het geeft niet alleen een groene toets aan je interieur, maar het zorgt er ook voor  dat zowel je tuin als je leefruimte groter lijken.

garden

 

Heb jij nog leuke tips? Geef me dan zeker een seintje want mijn eerste tuin zal maar een kleintje zijn!

Alle bronnen van deze foto’s vind je terug op mijn Pinterest! Neem gauw een kijkje en ontdek wat je nog allemaal kan doen met zo’n gezellig klein tuintje!

Deel deze post!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *