4 tips voor een zwart-wit interieur!

Ik hou van felle kleuren en leuke patronen in huis, maar ik moet toegeven, af en toe verkies ik ook gewoon een zwart-wit interieur. De combinatie van zwart en wit oogt steeds super stijlvol, maar je moet toch oppassen dat het geen saaie boel wordt. Ik vond een paar leuke interieurideeën op Pinterest die aantonen dat zwart-wit helemaal niet saai of treurig hoeft te zijn!

4 leuke tips zodat je zwart-wit interieur niet saai wordt.

TIP 1: Ga voor patronen

patronen patronen2

patronen3 patronen4

Patronen aan de muur, op je donsdeken, op je keukenhanddoek, tapijt, of via tegeltjes. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat! Door gebruik te maken van leuke patronen breng je weer wat leven in je interieur. Het zorgt voor een speelse look. Zo kan je bijvoorbeeld kussens gebruiken met een leuk patroon. Het voordeel aan leuke kussens is dat je ze gemakkelijk kunt vernieuwen. (Een nieuw vloertje leggen elk seizoen lijkt me minder praktisch.)

 TIP 2: Zorg voor de juiste verlichting

verlichting2 verlichting1

Enkel zwart en wit maakt een interieur al snel kil en koud. Het is dan ook super belangrijk om te zorgen voor de juiste verlichting. Hierdoor maak je zonder veel moeite de ruimte weer heerlijk gezellig. Ga voor warme verlichting en geef je interieur weer wat kleur.

TIP 3: Weg met die kale witte muren, leve leuke printables

printable 2 printable1

Zorg ervoor dat je zwart-wit interieur niet te onpersoonlijk wordt. Het is altijd leuk om gebruik te maken van leuke printables en foto’s om die persoonlijke touch terug in huis te halen. Je kan gratis printables heel eenvoudig vinden op Pinterest, een selectie vind je alvast terug op mijn Pinterestbord.

TIP 4: Combineer andere materialen

andere materialen 2 andere materialen

Enkel zwart en wit in je interieur gebruiken zorgt voor een behoorlijk koud resultaat. Daarom is het een goed idee om het te combineren met andere materialen. Ga bijvoorbeeld voor een koperen lamp of een gouden vaas. Zeker bij kinderkamers geeft wat kleur een extra toets.

Als ik achteraf het Pinterestbord bekijk dan denk ik, geef mij toch maar wat kleur! Heerlijke frisse levendige kleurtjes in huis, want daar wordt ik gewoon gelukkig van! Wat denken jullie? Once you go black you never go back of toch maar terug naar wat meer kleur in huis?

PS: Alle bronnen van de gebruikte foto’s kan je terugvinden via mijn Pinterestbord.

Deel deze post!
Share on Facebook4Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *